28 stycznia 2022
Czekoladowa kawa z fasolą tonka i skórką pomarańczową
Składniki:
- 30 g gorzkiej czekolady (81%)
- 200 ml napoju Migdałowego Barista
- ¼ fasoli tonka
- 1 łyżeczka skórki z organicznej pomarańczy
- 60 ml ekstra mocnego EILLES KAFFEE Röstmeister espresso
Przygotowanie:
Posiekaj czekoladę. Wlej 130 ml napoju migdałowego do rondelka, następnie umieść w nim posiekaną czekoladę, drobno startą fasolę tonka i skórkę z organicznej pomarańczy. Całość podgrzej cały czas mieszając.
W międzyczasie spień pozostałe mleko migdałowe. Przygotowany czekoladowy napój migdałowy przelej do dużej szklanki. Dolej espresso EILLES KAFFEE RÖSTMEISTER i polej pianką z mleka migdałowego. Całość posyp posiekaną czekoladą.
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Smacznego!