13 maja 2024
Egzotyczna mrożona herbata Cascara – Mango
Przygotuj składniki (jedna porcja /jedna szklanka 300 ml):
1 piramidka EILLES TEE Diamond Cascara – Mango
150 ml wrząca wody
125 ml nektaru z marakui
5 kostek lodu z marakui i jeżyn
Przygotowanie
1. Zalej wrzątkiem Tea Diamond® Cascara – Mango i zaparzaj przez 10 minut. Następnie wyjmij piramidkę i pozwól herbacie ostygnąć.
2. Wymieszaj schłodzoną herbatę z nektarem z maracui.
3. Następnie włóż kostki lodu z marakui z jeżynami (przepis poniżej) do szklanki i wlej mieszankę herbaty z nektarem.
Przepis na kostki lodu z marakui z jeżynami:
Herbata mrożona smakuje wyjątkowo z pysznymi kostkami lodu z jeżynami i marakują. Aby je przygotować, do każdej przegródki tacki do lodu włóż 2-3 małe jeżyny. Następnie uzupełnij nektarem z marakui i zamroź. Na 20 kostek lodu potrzeba ok. 125 g jeżyn i 200 ml nektaru z marakui.