2 czerwca 2021
Pomarańczowo-imbirowa herbata mrożona
Składniki:
1. EILLES TEE Diamond Ingwer -Orangenpassion – 1 szt.
2. Mały owoc granatu – 1 szt.
3. Pomarańcza – 3 plasterki
4. Bazylia – 1 gałązka
5. Kostki lodu
Przygotowanie:
1. Zalej diamonda EILLES TEE Diamond Ingwer -Orangenpassion 150 mililitrami wrzątku i zostaw do zaparzenia na około godzinę. Po tym czasie wyjmij diamonda i wystudź napar.
2. Przekrój granata na pół. Z jednej połowy wyciśnij sok (ok. 50 ml). Z drugiej wyjmij nasiona, usuwając białe skórki.
3. Wymieszaj schłodzony napar z sokiem z granatu.
4. Umieść w szklance kostki lodu, nasiona granatu i plasterki pomarańczy.
5. Wlej napar z sokiem z granatu i zamieszaj.
6. Całość ozdób bazylią.
Smacznego!