25 listopada 2021
Zimowa herbata Gorące jabłko
Przygotuj składniki (jedna porcja /jedna szklanka 300 ml):
- 1 szt.EILLES TEE Diamond Apfel Früchte
- ½ jabłka
- 150 ml wody
- 100 ml soku z czarnego bzu
- 1 gwiazdka anyżu
- 1 łyżkę miodu
Przygotowanie:
- Usuń rdzeń z (umytego) jabłka i pokrój je w bardzo cienkie plasterki lub pokrój w drobną kostkę. Do małego garnka wlej wodę, sok z czarnego bzu i dodaj anyż. Gotuj 1-2 minuty.
- Umieść herbatę w garnku, następnie dodaj pokrojone jabłko w gotującym się płynie. Całość gotuj 5-10 minut. Następnie usuń torebkę z herbatą i gwiazdkę anyżu.
- Wlej poncz do szklanki lub kubka i dodaj miód.
- Serwuj od razu po przygotowaniu 🙂 Smacznego!